Accedint a MySQL des d’OpenOffice Beta 2


Des de que va sortir la nova beta de l’OpenOffice tenia ganes de provar com de bé és porta en l’accés a MySQL. Després de barallar-m’hi un poquet ho he aconseguit.

Per fer anar la connexió necessitarem la darrera beta de l’OpenOffice, que en el moment d’escriure això és la Beta 2 de la versió 1.1. Amb l’anterior beta no ho vaig arribar a aconseguir, encara que no sé si és perquè em vaig deixar alguna cosa.

Una vegada descarregada la beta i instal·lada em vaig trobar que no em reconeixia l’entorn de java. Tenc el blackdown 1.3.1 i a la pantalla de requisits deia que bastava. Fals!, la documentació encara no està actualitzada i realment es necessita la darrera versió del jre que us haureu de descarregar del web de Sun.
Una vegada descarregat i instal·lat el motor Java vaig tornar a configurar l’entorn java de l’OpenOffice amb jvmsetup que es troba dins program al directori d’instal·lació de l’OpenOffice (en el meu cas /usr/local/OpenOffice.org1.1Beta2) i ja ho va reconéixer sense problemes.
El segon pas és instal·lar el connector jdbc per MySQL. Ho podeu trobar a la pàgina de mysql. Pel que veig no fa falta que sigui la darrera versió, encara que sempre és millor tenir les coses actualitzades.
Ara hem d’anar al menú Tools->Options i dins l’apartat de l’arbre que diu OpenOffice.org seleccionar Security. Us heu d’assegurar que teniu l’accés a java habilitat (enable) i al classpath hi heu d’afegir el jar de mysql que heu descarregat i instal·lat al punt anterior.
Reiniciau l’OpenOffice i ja podreu accedir a les vostres bases de dades MySQL sols creant i configurant el Datasource.
L’accés a les dades en mode consulta no té res que envejar a l’assistent de l’Acces, així que una raó més per no fer servir programari tancat!
Que us divertiu!

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=1774 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.