Apunts sobre la instal·lació d’un punt d’accés inalàmbric amb hostap


Fa uns dies em van demanar que instal·lara un punt d’accés inalàmbric. Vaig seguir les instruccions del

hostap-howto
. Ací transcric les anotacions que vaig fer durant la instal·lació.

Sóc l’encarregat d’informàtica del col·legi on treballe. Tenim una xarxa local formada per 15 ordinadors per als/a les alumnes (Woody), un per a ús exclusiu dels treballadors del centre (win98), un servidor (Woody) i un tallafocs (OpenBSD).
Fa uns dies em van demanar que instal·lara un punt d’accés inalàmbric. Vaig pensar que el tallafoc era un bon candidat. Recordava un article que explicava que amb una targeta amb xip Prism es podia fer un punt d’accés amb Linux o *BSD. Així que, després d’haver llegit molt, vaig decidir de comprar una 3Com 3CRDW696 que, d’acord amb la informació que vaig trobar en linux-wlan.com, duu un xip Prism2/2.5/3.
Em va costar molt de trobar la targeta: vaig haver de comprar-la en una tenda online. Quan la vaig rebre i vaig aturar l’ordinador que fa de tallafoc per a “punxar-la” vaig descobrir que només tenia dues ranures PCI (ocupades ja per sengles targetes Ethernet). Recordeu: no convé comprar barat…
Com a solució provisional vaig decidir de muntar el punt d’accés en un dels ordinadors dels alumnes.
Vaig seguir les instruccions d’aquest document (en PDF). El document és molt bo: seguiu-lo.
Ací faig una llista de comentaris referits al procés d’instal·lació.

  • Com que no hi havia (a mitjan juliol de 2004) paquet .deb per a la versió stable, vaig compilar jo mateix el programa. És el que diu el howto, però si haguera estat disponible… 🙂
  • La versió actual de hostap es distribueix en diversos paquets (a diferència de la versió a què feia referència el document, en què només era un). De fet només és imprescindible hostap-driver.
  • No és necessari recompilar el nucli si el teniu compilat amb l’opció Wireless LAN (no-hamradio). Si intenteu compilar el driver hostap sense aquesta opció obtindreu un error.
  • Quan seleccioneu les opcions per recompilar, és molt important NO seleccionar cap opció sota Wireless LAN (non-hamradio). Açò provocaria un conflicte entre drivers (el hostap i el compilat en el nucli). Jo ho vaig fer (vaig seleccionar el driver orinoco) i quan carregava el hostap (modconf hostap_pci) em donava un error del tipus init_module: No such device.
  • La regla d’iptables que apareix al howto no s’hauria d’utilitzar si l’adreça IP és fixa: en lloc de MASQUERADE s’hi ha d’usar SNAT –to-source IPENQÜESTIÓ
    (man iptables). Jo vaig usar exactament aquesta regla:
    iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j SNAT -s 192.168.2.254 –to-source 192.168.1.2
  • No deixeu el punt d’accés així: no es pot dir que siga segur. Cal aprofundir en la sintaxi d’iptables.

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2071 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.