Autobombo: premis d’investigació del Consell Social


El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears ha concedit un premi al projecte d’investigació El programari lliure, una eina al servei de l’ètica de l’ensenyança i la normalització del català.

Canvis:

  • canvi de llicència: GNU GPL per documentació
  • exportat i redissenyat a LaTeX

La versió 1.2.0 del treball la podeu trobar al servidor de Bulma. Allà hi ha una grapada de formats i el codi font en sí (bé, el trasto en .lyx que fou el format original de l’edició). A continuació poso el resum introductori de la feina:

En els darrers anys, la informàtica ha entrat en les nostres vides amb una gran rapidesa: un avanç tecnològic que ha canviat la manera de treballar i de viure de la gent en molt poc temps. Actualment el programari, la part de la informàtica que fa funcionar el maquinari i ens permet dur a terme les nostres tasques, es ven com un producte en format privatiu. Aquest mètode de mercat fa que sols les mateixes persones que van desenvolupar el programa coneguin el seu funcionament.
L’any 1984, la Richard Stallman plantejà aquest desconeixement com un conflicte ètic. Ja al segle XXI, enmig de la societat de la informació, aquesta mateixa societat depèn de la voluntat d’uns pocs que tenen accès al coneixement. Coses tan senzilles i naturals com usar les tecnologies de la informació en la nostra llengua es troben entrebancades per models de
coneixements tancats.
El programari lliure es presenta com un moviment social a favor de
la llibertat dels usuaris per resoldre aquest conflicte ètic.

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2213 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.