Amb l’IES Emili Darder com a nou fitxatge, el passat dilluns dia 19 de novembre i el ja veterà IES Pau Casesnoves d’Inca ahir dimecres 21; Bulma arranca amb les Jornades a Instituts del curs 2005/2006.
El període d’inscripcions per enguany encara no ha expirat, així que si ets professor o alumne d’un centre al que encara no haguem vengut i t’interessaria que venguessim al teu centre encara ets a temps de dir-nos-ho.
Actualització: Afegida bibliografia d’en Lumen i corregit l’enllaç a la pàgina d’inscripció de la Bulmailing.
Agraïment
Des de Bulma, volem donar les gràcies per l’atenció i el suport que cada any ens presten aquests instituts per dur a terme aquestes jornades divulgatives.
I molt especialment a l’IES Emili Darder pel deliciós berenar que ens tenien preparat (del que per desgràcia no vam pensar a fer fotografies*) i a l’IES Pau Casesnoves per la càmara digital amb la que ens va obsequiar. Ara no tendrem excusa per no treure-los ben guapos als articles 😉
* La veritat és que no les vam voler fer perquè amb lo bo que estava vam pensar que després l’any que ve s’hi apuntaria tot-hom (i, bromes apart, esperam que així sigui) 😉
Des de Bulma estam molt satisfets d’aquestes jornades que cada any tenen més èxit i, no ens cansarem de dir-ho: son una de les coses de les que estam més orgullosos doncs serveixen per fer exactament allò que és l’objectiu primordial de Bulma: Apropar el programari lliure (i la necessitat d’impulsar-lo) a la societat i, en especial, als més joves que en seràn els futurs usuaris i, per tant, els dipositaris d’aquest be tan preuat que ara estam lluitant per protegir: el coneixement universal.
De les jornades què podem dir…
A l’IES Emili Darder dilluns fou el primer cop que hi anarem i la impresió va esser francament positiva. Sobretot perquè ens en vam anar amb la impresió que realment haviem conseguit despertar l’interés del públic.
Del Pau Casesnoves què en direm… Quan un Bulmer arriba a aquest centre té la sensació d’entrar a casa seva. Va ser un dels primers (el segón de fet) als que anarem i hi estam encantats perquè cada any ens reben amb els braços oberts. I això que l’any passat els fallarem (desgraciadament som voluntaris i depenèm de la disponibilitat de temps lliure de cadascú). Però supòs que per això ens feia tantes ganes tornar-hi.
En quant als continguts…
- En Pau Rul·lan (paurullan) s’encarregà d’explicar què és Bulma i el Programari Lliure i perquè és tant important la seva difussió.
- Diapositives: aquí (kpresenter).
- En Joan Antoni Ginard (lumen) ens explicà perquè creu que és tan important que les aules informàtiques estiguin equipades exclusivament amb programari lliure i com, a més, això ens pot resultar realment un avantatge a l’hora de montar-les i administrar-les.
- Diapositives: aquí (pdf).
- Bibliografia:
- Article de Ricardo Galli a bulma.net: ¿Aceptamos el software privativo en la universidad?.
- Post de Ricardo Galli al seu blog: Software privativo en la universidad.
- Conferència de Pedro reina (audio ogg-vorbis).
- Wiki de l’aulalinux de la Uib: http://mnm.uib.es/phpwiki/Aulalinux
- http://bulma.net.
- Llistes de correu: Bulmailing.
- Font (actualitzada) d’aquesta bibliografia: (recursos).
- Jo (joanmi) no vaig ensenyar-los res, sino més be tot el contrari: Abans pensaven que sabien com guanyar-se la vida amb programari privatiu i ara, si més no, en tenen seriosos dubtes (diuen que de vegades no és bo saber massa ;-)).
- Diapositives: aquí (OpenOffice.org).
- Al Pau Casesnoves a més vam comptar amb la presència d’en René Mérou (H) que ens va donar una interessant explicació del món de la criptografia i ens explicà com podem comunicar-nos per la xarxa de forma segura.
- Article: Cap.1: Introducción GnuPG
Necesidad y guía rápida de 7 pasos. - Tema relacionat: Mensajería instantánea en Linux + GPG con el PSI.
Portal principal de Debian:http://www.debian.org
Suport en general:
Res més. Gràcies als centres respectís per convidar-nos i, sobretot als assistents per aguantar-nos: Sabem que som pesats, però creim que el que estam fent val la pena.
Recodau que:
- Si voleu aprendre amb nosaltres, teniu a la vostra dispolició la Bulmaliling a la que vos podeu subscriure accedint a l’enllaç que hi ha a la barra lateral esquerra d’aquesta web (el títol, no els links dels arxíus) i sel·leccionant la Bulmailing (o dirèctament aquí). Finalment heu d’omplir que hi ha baix l’apartat «Subscriure’s a la Bulmailing». En pocs instants rebreu un email on se vos sol·licitarà que confirmeu la vostra voluntat de subscriure-vos que haureu de contestar i ja estareu entre nosaltres.
Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2264 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.