Com formatar una partició


L’altre dia volia formatar un disquet, si allò quadrat que sol ser de color negre, a la feina i no m’enrecordava de com es feia. Ara vos ho explicaré ;-p

Me va passar pel cap utilitzar el disquet, el qual estava fet una braga, vaig decidir mirar si tenia errades i formatar-lo.
El primer que vaig fer fou mirar si el disquet tenia errades.
Com he dit abans, no m’enrecordava com fer-ho, així que vaig abusar del company de feina, en Suki_, i me va dir que existia una eina anomenada fsck, la qual pega una mirada al sistema de fitxers. Com que el disquet estava en vfat vaig fer el següent:

# fsck.vfat /dev/fd0

Fou aquí que vaig veure que estava fet pols.

Llavors vaig formatar-lo, facilment amb l’eina mkfs, i com, també, ho volia amb vfat un simple

# mkfs.vfat /dev/fd0

va fer la feina.

També és pot fer amb l’eina fdformat (man fdformat) el qual fa un format a baix nivell (realment formata el disquet), en canvi l’eina mkfs fa un format a alt nivell (crea el sistema de fitxers, gracies Joanmi per la puntualització)

Cal dir que tan el fsck i el mkfs n’hi ha pels distints sistemes de fitxers suportats pel gnu/linux.(man fsck, man mkfs)

Un altre eina que ens pot ajudar a detectar blocs dolents de qualsevol tipus de partició és badblocks (man badblocks). Te varis tipus de testeig un destructiu (fa proves d’escritura i lectura per veure quins sectors son els dolents) i un no destructiu (sols fa proves de lectura). Per tant, podem fer servir l’eina de la següent manera:

#badblocks -svw /dev/fd0 — Mètode destructiu

#badblocks -svn /dev/fd0 — Metode no destructiu (només lectura)

Llegenda: -s mostra el progrés de l’escaneig mostant el block que està testejant
-v : Mode “verbose” (ens diu tot el que va fent)
-w: mode escritura (destructiu)
-n: Mode no destructiu.

Finalment volia donar les gràcies a la gent que m’ha donat idees per completar l’article (Joanmi,Anònim,Anònim)

Esper que aquest truc vos sigui d’ajuda.Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2321 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.