debian a un dual 64 bits


Instalar una debian a un ordinador dual AMD 64 bits pot parèixer molt difícil. Els fets m’han demostrat que tot és possible.

La intenció d’aquest escrit no és fer un manual extens, ja que no crec tenir prou coneixements sobre el tema, sinó informar-vos que sense ser una experta en informàtica vaig ser capaç d’instal.lar la setmana passada una kubuntu de 64 bits en una màquina que ens van portar al laboratori. A mi no em fèia cap gràcia: era el primer 64 bits que tenia entre mans (AMD), i per si fós poc la placa era dual!!! I tampoc havia instal.lat cap kubuntu. Jo crèia que seria un fracàs, que no en sabria, però va ser tot molt fàcil, ficar el CD i començar. La instal.lació es va penjar dos pics mentre posava un paquet de català, i la tercera vegada ho vaig fer en castellà. Cap problema, ni una penjada. Ell tot sol va detectar el disc SATA, i el montà com dispositiu SCSI per la nostra sorpresa, ja que ens pensàvem que era IDE… una demostració més de la nostra incultura informàtica.
Quan tot funcionava, vaig adonar-me’n que només havia vist un processador. Això volia dir que alguna cosa del kernel no anava bé. Déu meu, a mi el kernel em fa por!! Havia arribat el moment de demanar ajut. Va ser Pau Rul.lan el desafortunat en trobar-me pel campus i ser objecte d’un segrest. Vam devallar el darrer kernel 2.6.14.1 (en menys de 24 hores ja havia sortit el 2.6.14.2, coses de la vida) i el vam compilar sense cap problema. En reiniciar el sistema ja vèia els dos processadors. Ara toca disfrutar de la potència de la maquineta!!!

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2250 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.