El Flash va lent amb Mozilla Firefox?


Si no uses Mozilla Firefox tant com voldries perquè el Flash va molt més lent que amb altres navegadors, aquí tens la solució.

El truc aplica als que heu instal·lat la versió compilada per GTK+2.x (la dels fonts suavitzats).

El problema està documentat com a bug 219625 i allà també hi trobam la solució.

Basta amb exportar la variable FLASH_GTK_LIBRARY abans d’executar Mozilla Firefox:

export FLASH_GTK_LIBRARY=libgtk-x11-2.0.so.0

Com sempre, hi ha varies formes de fer-ho, explicaré la que se m’ha acudit primer. Però abans un parell de detalls de l’entorn, perquè Mozilla Firebird està en constant desenvolupament.

Baixo sovint la darrera versió «nightly» del programa compilat per GTK2+. A continuació el descomprimeixo dins el directori ~/bin, cosa que dóna com a resultat ~/bin/firefox. Cada pic esborro prèviament el ~/bin/firefox –és un consell dels al·lots de ca’n Mozilla. No tenc una instal·lació per tots els usuaris, però tot plegat és fàcil d’adaptar en cas de que tu sí la tenguis.

Dins ~/bin/firefox hi ha firefox.sh que és el que executo per engegar el programa –via icona on més agradi. Això és el que he canviat. Ara l’icona executa ~/bin/firefox.sh que conté aquestes tres retxes:

#!/bin/sh
export FLASH_GTK_LIBRARY=libgtk-x11-2.0.so.0
~/bin/firefox/firefox

No tenc una instal·lació per tots els usuaris, però tot plegat és fàcil d’adaptar en cas de que tu sí la tenguis: basta canviar el ~/bin/firefox i ~/bin. Si no baixes sovint les «nightly» també pots posar firefox.sh dins el directori on està el programa.

Ja posats a parlar de plugins, si ets «nightly-addict» per no instal·lar-los cada pic, basta fer un enllaç simbòlic:

$ cd ~/bin/firefox/
$ rm -r plugins/
$ ln -s /usr/lib/browser-plugins/ plugins

Tenc els plugins a /usr/lib/browser-plugins/ perquè SuSE ho fa així, creant enllaços simbòlics per a tots els navegadors. No se com està a altres distribucions; en qualsevol cas sembla una bona pràctica.

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2000 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.