Els maquinaris G4 ja dormen


Sempre una queixa de la gent que posseeix un G4 (amb la seva respectiva ATI Radeon 92xx) és que al MacOS X és pot dormir i amb Linux no.
Els temps canvien.

Ara ja podem trobar totes aquestes carecterístiques “out-of-the-box” amb el kernel 2.6.11. Deixo la resta de l’article per motius històrics i per tenir referències dins la base de dades dels articles.
Pels que anau un poc despistats, la opció de dormir (coneguda com “sleep”) és el que tècnicament coneixem com suspend-to-ram i fa exactament això, fer una còpia de l’estat de la màquina i aturar tots els processos i peces de maquinari, quedantse en mode de baix consum (que quedi clar que no podem treballar quan la màquina dorm). Quan tornem a obrir la màquina (aixecar la tapa, si no funciona mirar la configuració de pbbuttonsd) seguirem tal i com esteiem anteriorment. Si apretam el botó de posta en marxa podem aconseguir el mateix efecte.
Avegades falla el só (si estiem mirant una pel·lícula l’haurem d’aturar) o els USB (wireless USB sobretot), amb el temps anirà millorant. Aquests problemes no són imperatius, però no vos extranyeu si ocorren.

Si voleu el kernel que uso a aquesta màquina el podeu seguir trobant a l’espai dins Bulma. Puc assegurar que funciona amb els kernels vanilla, així que també podeu provar de fer vosaltres un.

Fa no res en BenH ha publicat el seu pegat per poder fer dormir
els nous bitxos de can Apple. L’anunci el podem trobar a un missatge
de la llista debian-powerpc
. De moment l’he provat poc, però podeu trobar un kernel ja precompilat als arxius (malgrat vos recoman que el faceu des de el vanilla de kernel.org + el pegat) ; els configs i
els paquets al lloc de
sempre
.
Anau amb alerta per que és terriblement experimiental, però bé, si li heu posat una GNU/Linux a un iBook (p ex), ja heu d’estar un poc tocats 😉

Ja hi ha un sisè pegat, que es suposa que és una millora dels anteriors. L’hauriau de poder trobar a l’espai den BenH.
De moment puc dir que funciona d’una manera inesperadament genial. Mentre vaig vegent els problemes que se comenten a la llista de debian-powerpc aniré posant aquí les solucions possibles.

Per altra banda, queda en el TO-DO el fer que la lectora no es monti/no posar-la en marxa cada cop que es dorm/desperta (és lo que enlenteix més el procés)

També hauriau de saber que, tal dia com avui, no es pot tenir el suspend-to-ram (l’sleep) i el suspend-to-disk (hibernar) alhora.
Si voleu pistes de motius que poden donar problemes, s’està comentant molt que la gent que usa el pmud+pbbuttons en modo “els dos podem ser bons companys” no els tira el trasto. També es parla de XF86Config no del tot fins (usau el dels arxius que poso si vos voleu estalviar feina) o de tenir les X compilades de fora (les de Debian testing/unstable van molt bé).

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2117 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.