Els tres grans BSD publiquen versió estable.


Poques hores després de que OpenBSD tanqui la seva versió 3.8, FreeBSD fa
pública la versió 6.0 del seu sistema operatiu. NetBSD també ha posat la
seva branca 2.1.

Per mor del sistema de publicacions regulars de FreeBSD, OpenBSD i NetBSD no és extrany que aquestes situacions ocorrin. Malgrat tot, és un moment ideal per donar-li una oportunitat a aquests sistemes lliures.
FreeBSD és successor original del 386BSD de l’any 1993. Va sofrir problemes sobre l’autoria del codi i va ser pràcticament renascut al 1995 com un fork del 4.4BSD-lite. El disseny de FreeBSD està orientat al rendiment, però també incluo coses com un emulador amb el qual podem usar aplicacions fetes pel kernel de Linux sense quasi notar diferència.
La versió 6.0 és distinta a les anteriors versions x.0 perquè ha estat perfectament congelada, provada i estabilitzada. Per ser més precisos, des de mitjans de juliol tota l’activitat dels desenvolupadors s’ha centrat en fer d’aquesta una opció a tenir molt en compta. Aquest és l’anunci oficial del 6.0. Podeu descarregar les imatges de disco des dels servidors FTP o per bittorrent.
NetBSD és també descendent del 4.4BSD-lite. En canvi, el seu objectiu és ser extramadament portable. Tant que a la versió 2.1 funciona de manera oficial a
54 arquitectures, totes elles compartint el mateix tronc dins el CVS. Podeu conseguir NetBSD des dels propis servidors FTP, però és preferible l’ús de bittorrent.
OpenBSD és, en canvi, un fork de NetBSD. El projecte està fet per conseguir el sistema operatiu més segurpossible. La gent d’OpenBSD té el bon costum de reimplementar protocols que creuen que són massa insegurs i ens ofereixen genials peces de programari com són l’OpenSSH, OpenCVS o l’encara no publicat OpenBGPD. La seva versió 3.8 diuen que és molt segura, perquè no la proves descarregant els seus discs de l’ftp?

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2247 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.