Jornades de Bulma a l’I.E.S. Pau Casesnoves 2004
El passat 5 d’abril de 2004, continuant amb la ronda de Jornades a Instituts del 2004 es celebraren les jornades de l’I.E.S. Pau Casesnoves d’Inca en el marc de la Setmana Cultural que celebra aquest institut.

La veritat és que cada cop passam més gust de fer aquestes conferències en comprovar el creixent interés tant de professors com alumnes per tot el moviment del programari lliure. Lamentablement, les presses del directe van fer que ens descuidassim la càmara fotogràfica, així que no vos podrem oferir fotografies d’enguany.

Des de Bulma, volem agraïr als professors del centre el detall que tingueren en obsequiar-nos amb varis exemplars del llibre “Pau Casesnoves i les Germanies a Inca”

La sessió començà amb una interessant xerrada del Dr Ricardo Galli sobre Programari Lliure centrada en la viabilitat d’aquest model en vers al model propietari. Un tema que en Ricardo domina molt bé perque s’ho té molt estodiat i a cada conferència que fa millora el seu discurs. Prova d’això es que record que una de les preguntes que ens feren al passadís després de la conferència fou com és possible que hi hagi empreses que puguin viure del programari propietari. …Pot ser la resposta sigui que els seus clients no han sentit encara una conferència d’en Ricardo.
Seguidament, després d’un petit descans, explicarem com instalar i configurar el bootloader GRUB, tot fent una repassada per la multitut d’eines de particionat i redimensionament de sistemes de fitxers que tenim en Linux.
Després, en Tomeu Borràs ens explicà un poc l’evolució del projecte Bulmagés, la forma en que tots els seus participants hi treballen comunicant-se principalment (alguns exclusivament) a traves de la xarxa; les eines que han fet servir, com ara kdevelop, QT-Designer i algunes de collita pròpia com ERM-Navigator; els avantatges de treballar amb codi obert i les expectatives de negoci que l’equip de Bulmages te en el projecte.
Finalment en Bernat Cabezas, amb un parell mallorquí de “nodiapos”* forçoses, va fer el que va poder per, en temps de descompte, deleitar-nos amb tot el que ell sap sobre hardware i controladors de xarxes inalambriques (“Guarriles”(TM).
Però tot i que, com sempre, ens va faltar temps per fer tot el que voliem fer, crec que ens van quedar unes jornades prou maques i que el públic va quedar content (i noltros també :-)). Un dels professors ja ens digué que estava decidit a fer-se soci de Bulma (i esperam que n’hi hagi més: Professors i alumnes, que Bulma és una associació oberta i hi ha lloc per tots. I a mes ens hi duim molt bé :-)).
Aquestes son les diapositives utilitzades pels conferenciants a les
seves xerrades i que podeu descarregar en format
OpenOffice.org:

Conferència:
Ponent:

De qué viviremos los informáticos?

Ricardo Galli

Arrancant amb Grub

Joan Miquel Torres

Bulmagés

Tomeu Borràs

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2020 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.