La Batalla per Wesnoth, estratègia en estat pur


La Batalla per Wesnoth ha arribat a l’1.0. Després d’anys de desenvolupament, un dels majors jocs lliures dels darrers anys s’ha vist culminada amb la seva primera versió final. L’estratègia al camp de batalla es veu recuperat amb els nostres herois de Wesnoth. I a més, en català.

Dia dos d’octubre es va fer oficial la publicació de la versió estable de l’estrategia al màxim exponent. Podeu trobar tota la informació que desitgeu a la plana web del joc. L’anunci en català i en anglès.
El joc és lliure com deim a llibertat. En realitat, la creació d’un joc d’aquestes carecterístiques, on la comunitat colaborés tant i tant com ha ocorregut en aquest cas, hauria sigut impossible amb qualsevol altre tipus de llicència. És una clara mostra de la importància de la comunitat dins el món del programari lliure.
Si voleu veure un clar exemple basta que mireu les captures de pantalla de les primeres versions i de les darreres versions. Per no dir de la música, que acompanya fantàsticament a l’ambent.
Wesnoth ens planteja un món paral·lel on podrem dirigir exèrcits de sis races distintes com són els elfs, orcs, no-morts, nans, dracs i els humans. Altres criatures com ogres o trolls completaran un espai de fantasia on ni els macs ni les fades no estan fóra de lloc. Un sistema de joc terriblement senzill però molt entretingut són els ingredients finals per un binari que ens proporcionarà totes les hores de diversió que li dediquem. De fet, els modes de joc deixen via lliure a tot un seguit de combinacions i possibilitats de joc: en xarxa, en una sola màquina, a servidors remots o contra la intel·ligència artificial de propi programa.
L’equip de traducció de La Batalla per Wesnoth ha duit a terme una important feina de traducció per conseguir que el català sigui llengua oficial del joc, ja que es troba completament traduit.
Malgrat tot la feina de traducció no està ni molt manco acabada: queden moltes campanyes per localitzar i encara més per revisar. Vos anim a que participeu en aquest projecte!
Però que s’hagi publicat la versió 1.0 no vol dir que s’hagi acabat! Ara més que mai els desenvolupadors i els usuaris treballen plegats per crear més campanyes, mòduls i missions per així ampliar l’experiència dels jugadors i allargar la vida útil del joc. El sistema de descarregues de missions és molt senzill: simplement heu de prémer (des del menú principal) a Campanyes -> Obtenir més campanyes.
Si esteis connectats a la xarxa aquest procés farà una consulta al servidor de campanyes i vos mostrarà totes les campanyes que altres jugadors com vosaltres han penjat a la web.

També hem de dir el motor i creador de mapes està a l’abast de l’usuari: l’editor de mapes està inclosa al codi que es distribueix. Així que, si teniu una idea i voleu desenvolupar una història per poder jugar amb el motor de Wesnoth, no teniu excusa!

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2242 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.