Novetats destacades a les III Jornades Programari Lliure (Catalunya)


Ja ha sortit el programa definitiu de les III Jornades de Programari Lliure (Catalunya), que se celebraran a Manresa del 7 al 10 de Juliol, http://jornadespl.upc.es/. Entre moltes altres activitats (conferències, debats, tallers, espectacle, …) comptarem amb la presència de dos personalitats destacades del projecte Debian, Ian Murdock i Martin Martin Michlmayr. També seran presents diferents autoritats del món de les TIC a Catalunya per discutir sobre programari lliure i administració pública. Si voleu assistir-hi us heu d’inscriure gratuïtament a la web. Un cop inscrits us podreu apuntar als tallers, que tenen places limitades, no espereu a última hora!

Del 7 al 10 de juliol se celebrarà la tercera edició de les Jornades de Programari Lliure, http://jornadespl.upc.es/, traslladada a Manresa en una aposta dels organitzadors per la descentralització territorial.

El màxim responsable en TIC de la Generalitat de Catalunya, Oriol Ferran, serà present a la taula rodona inaugural sobre programari lliure i administració pública, moderada pel periodista Vicent Partal.

Ian Mudock i Martin Michlmayr, fundador i líder actual del projecte Debian respectivament, seran també presents en unes III-JPL on aquesta distribució de programari lliure gaudirà d’una especial atenció. En paral·lel amb les Jornades tindrà lloc una trobada de desenvolupadors de Debian dels Països Catalans.

Les prop de 20 ponències presentades ens permetran prendre el pols de què s’està fent en l’àmbit del programari lliure en el nostre entorn geogràfic proper. A més de les comunicacions, els debats, i les conferències convidades, en aquesta edició hem volgut reforçar significativament els tallers pràctics. L’oferta inclou, entre d’altres, diferents eines de desenvolupament, multimèdia amb programari lliure (GIMP, Blender, àudio), eines d’ús científic i docent, i wireless. Si vols assistir a cap taller cal primer que t’inscriguis gratuïtament a les jornades i després reservis plaça pel taller, tot a la web. Les places són limitades i estan volant!

Altres activitats a remarcar són la conferència sobre openMosix a càrrec de David Santo, la sessió especial sobre legislació de propietat intel·lectual i industrial, i el tutorial de KDE per part d’Antonio Larrosa, un destacat desenvolupador del projecte. Amb la sessió especial sobre moviments socials tindrem l’oportunitat de conèixer una sèrie d’inciatives ciutadanes que utilitzen el programari lliure com a eina bàsica de treball, i que posen de manifest els avantatges socials i ètics d’aquest tipus de programari.

El teixit empresarial que creix al voltant del programari lliure serà present a les III-JPL a través d’algunes ponències i de les sessions que IBM, Sun, Novell-SuSE-Ximian i HP dedicaran a explicar alguns dels seus projectes.

Aquest intens programa d’activitats es completarà amb una exposició paral·lela de material informàtic històric i un concurs de projectes fi de carrera relacionats amb el programari lliure… sense descartar alguna sorpresa d’última hora!

Les jornades pretenen ser un punt de trobada per a tots aquells que tenim un interès en el programari lliure o que ens hi sentim vinculats d’alguna manera, hi sou tots convidats!

** Resum del programa d’activitats **

El programa definitiu complert (amb moltes més coses que les que surten aquí) es troba a http://jornadespl.upc.es/programa/

Totes les tardes hi ha tallers de 16:30 a 19:30. Les comunicacions es reparteixen entre els matins de dijous a dissabte, de 10 a 13:30, i les tardes de dimecres a divendres, de 15:30 a 16:30.

* Dimecres 7
12:00-13:30 Taula rodona: Programari Lliure i Administració Pública

* Dijous 8
09:00-10:00 Conferència d’Ian Murdock sobre el projecte empresarial Progeny

10:45-13:30 Sessió especial sobre legislació de propietat

* Divendres 9
10:45-13:30 Sessió especial sobre procés distribuït, amb conferències de Grid Computing (IBM) i OpenMosix (David Santo)

16:30-19:30 Tutorial de KDE, per Antonio Larrosa

* Dissabte 10
10:30-13:30 Sessió especial Debian, amb conferències sobre Debian GNU/k*BSD (Guillem Jover i Robert Millàn) i “The community driven distribution” (Martin Michlmayr)

15:30-17:30 Sessió especial de moviments socials amb representants d’Infoespai, Pangea, Indymedia, Kernel-Panic, …

** Com arribar-hi i allotjament **

Ves a http://jornadespl.upc.es/localitzacio.html per saber com arribar a les III-JPL. A http://jornadespl.upc.es/dormir.html trobaràs informació sobre l’allotjament.Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2053 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.