Per a cada feina el seu entorn


Una de les grans avantatges que crec que tenim com a usuaris de Línux és el poder triar un entorn de finestres o altre en funció de les nostres necessitats.

Per a cada feina el seu entorn
Una de les grans avantatges que crec que tenim com a usuaris de Línux és el poder triar un entorn de finestres o altre en funció de les nostres necessitats.
Si per una tasca específica trobam que l’entorn que feim servir habitualment és massa “pesat” en termes d’utilització de memòria, podem fer-ne servir d’altres, o fins i tot podem optar per fer servir únicament la consola (els de M$ XP me pareix que ja no, però no ho sé cert, no vull tenir que canviar de màquina per provar-ho).
Uns dels entorns més lleugers i manetjables que he fet servir darrerament és l’Xfce .
Aquest entorn es carrega molt ràpidament i fa servir molts pocs recursos de la màquina i executa sense problemes la major part de programes pensats per Gnome o Kde.
Entre altres coses per mi aquest entorn presenta un avantatge fonamental: és molt fàcil fer-se un sistema de menús i mantenir-lo organitzat. Així per exemple un pot tenir una conta per desenvolupar i configurar-se el Xfce sols amb les eines de desenvolupament i poca cosa més. L’avantatge es clara: menys temps per anar navegant pels menús a l’hora de cercar un programa i major accesibilitat a
les utilitats i programes que hom fa servir.
Un altre exemple: l’altra dia vaig instal·lar Linux a un ordinador “vell” de la feina, un P 300 amb 32 Mb de RAM. Vaig instal·lar Mandrake 8, seleccionant KDE com l’escriptori per defecte. Com podreu imaginar fer qualsevol cosa dins el KDE era bastant lent a l’igual que la càrrega del propi escriptori. Sol·lució: instal·lar l’Xfce, puc executar els mateixos programes a un cost molt més baix, i sense tenir que ampliar memòria :D.
Una de les grans avantatges de Linux és la gran possibilitat d’elecció que dóna als seus usuaris, possiblitat que podem aprofitar per fer-nos la vida més fàcil, per optimitzar el rendiment de les nostres màquines, per disfrutar fent la nostra feina…
Ah! I tot això de franc!

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=1050 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.