Petició per a l’ús d’estàndards oberts al Parlament Europeu


OpenForum Europe (OFE), The European Software Market Association (ESOMA) i The Free Software Foundation Europe (FSFE) presenten conjuntament aquesta sol·licitud al Parlament Europeu.

L’objectiu és fomentar la compatibilitat i la interoperabilidad i permetre que, per exemple, els Membres del Parlament Europeu puguin accedir a documents que reben en formats que compleixen amb els estàndards oberts, entre ells, l’estàndard ISO per a documents electrònics d’oficina, Format de Document Obert (ODF) o les transmissions dels debats.

Si també vols signar-la només has d’entrar aqui.

“Els ciutadans i grups interessats no haurien d’haver d’utilitzar el programari d’una sola empresa per a comunicar-se amb els funcionaris electes o per a participar en el procés legislatiu.

Totes les empreses haurien de tenir la possibilitat de competir lliurement per contractes per a proporcionar serveis de tecnologia de la informació i comunicació al Parlament Europeu.

Sóc ciutadà de la UE i desig que el Parlament Europeu adopti l’ús d’estàndards oberts i que promogui la interoperabilidad en el sector de tecnologia de la informació i comunicació.

Creiem que la situació actual, en la qual la tecnologia de la informació i comunicació del Parlament Europeu s’executa en sistemes operatius exclusius i programari que no és interoperable amb els d’altres proveïdors i en la qual, per tant, els ciutadans i grups interessats que desitgen participar del procés legislatiu es veuen obligats a utilitzar els productes d’una única empresa, contradiu l’article primer del Capítol 1 del Tractat de la Unió Europea. Un exemple d’aquesta situació és la transmissió en viu a través d’Internet de les sessions plenàries del Parlament Europeu, un servei orientat a millorar la comprensió del procés democràtic, que en l’actualitat només es troba disponible per a qui utilitzen MediaPlayer de Microsoft … (llegir més a la petició en anglès)

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2438 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.