Viquipèdia Debian-live DVD amb artícles en 5 idiomes


foto kdd bulma

Fa molt de temps, potser més de 6 anys, recordo haver llegit i comentat amb algú que una de les mancances del programari lliure era que no teníem aquestes enciclopèdies que es començaven a vendre en CD-ROM.

Estaven de moda i nosaltres no teníem res per donar al mercat, cap programa que es pogués instal·lar i que permetés tenir tot el contingut d’una bona enciclopèdia a l’ordinador de casa.

Jo me vaig quedar amb aquesta sensació i amb el temps he trobat la resposta. Ara podem tenir la Viquipèdia a qualsevol ordinador encara que no tingui connexió a Internet i amb les extraordinàries avantatges d’un live-DVD.

Després de dedicar un poc de temps he obtingut un Live-DVD amb la Viquipèdia en 5 idiomes. Català, castellà, francès, anglès, i Alemany. Encara que no hi son tots els articles de les 3 darreres. Del francès te 1600 articles, del alemany 2000 i de l’anglès els 8000 articles més grosos.

Sóc professor d’ESO a un Institut i la meva idea principal és donar als alumnes un live-DVD amb tot allò que els hi pugui ser útil. Ja parlarem del resultat que he passat a uns quants instituts de la meva Illa, amb detalls de com he fet tot dos. Que de fet són el mateix amb pocs canvis, com per exemple un fons d’escritori diferent i molts exercicis de assignatures llevats.

Ara per ara, vos volia passar l’enllaç del DVD i del projecte a la Viquipèdia per si qualcú vol participar o baixar i cremar el DVD per tenir-ho.

Característiques principals

* 3.6 GB

* És un DVD amb tot configurat en català. Les aplicacions empren el català i té el diccionari per l’openoffice.org preconfigurats.
* Té moltísimes aplicacions instal·lades llestes per a fer servir, aproximàdament 2 GB. Amb una idea especial: ficar tot lo que pugui ser útil per fer-ho anar a un col·legi o institut, es a dir, moltes aplicacions d’educació.
* Les 5 Viquipèdies sense les imatges.

* Es un Debian-Live. No es una altra distribució. Si afegeixo coses, com traduccions per les finestres inicials del live DVD al català ho faig directament a Debian. Exempte coses com exercicis, clar. Peró si puc les fico a KDE com vocabulari per entrenar-se amb kvoctrain o kwordquiz.

D’aquí a no poc, si trobo temps, faré un article explicant els detalls tècnics per a que tothom pugui aconseguir tenir el mateix que he fet jo, per si mateix i poder afegir altres canvis.


Gràcies Frikimaster 😉

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2426 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.