Crear un live CD de Debian amb el mínim esforç


Un live CD és un disc en el que tenim un sistema operatiu preparat per a funcionar sense instalar-se al disc dur, ideal per a provar una máquina o perque gent encuriosida amb el món de GNU/Linux tengui el seu primer contacte. Amb el programa make-live és molt fàcil fer la nostra propia live, i aqui vos explicaré com fer-ho ..

Fer un live CD de debian és molt senzill. El paquet live-package ens proporciona una eina que ens estoviarà una feinada a l’hora de crear els nostres propis discs, el make-live. Emprant aquest programa la creació d’un disc live es redueix a fer
make-live -d $DIST -p $PAQUETS -m $MIRROR
La distribució pot ser sarge, etch o sid, com podeu imaginar. Allà on he posat paquets heu de posar una llista dels paquets que voleu instalar, i a mirror qualque servidor/repositori de debian (algún dels que teniu al sources.list servirà).

Per a estoviar-mos feina confeccionant la llista de paquets, a /usr/share/make-live/lists/ en trobarem un grapat de predefinides que estàn molt bé (per exemple, gnome-full, kde-full, minimal .. pegau-li una ullada).

En el meu cas, he fet

sudo make-live -d sid -p /usr/share/make-live/lists/kde-extra -m http://ftp.us.debian.org/debian/
Això ens crea el directori debian-live, on trobarem la desitjada iso sota el nom de binary.iso. Ja tan sols ens queda cremar-la (el k3b és una gran aplicació) i fet!!

Este post ha sido traido de forma automatica desde https://web.archive.org/web/20140625063149/http:/bulma.net/body.phtml?nIdNoticia=2370 por un robot nigromante, si crees que puede mejorarse, por favor, contactanos.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.